СПЕЦИФИЧЕСКИЕ СТРАТЕГИИ ДЛЯ РАЗВИТИЯ ПОНИМАНИЯ ПРОЧИТАННОГО - Толеубаева, А.О. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада ўқувчиларнинг ўқиган матнларни чуқур тушуниш, танқидий фикирлашини ривожлантирин учун баъзи аниқ ўқиш стратегиялари мухокама қилинади. Ўқиш – бу маълумотларни били шва тахлил қилиш жараёнидир. Ўқилган матнларни тушуниш стратегиясини ўрганиш ва ундан фойдаланиш ўқувчиларга хаётларининг барча сохаларида чуқур ва танқидий фикирлашга ёрдам беради.