МОТИВ ТУШУНЧАСИ ВА УНИНГ АДАБИЁТШУНОСЛИКДАГИ ТАЛҚИНЛАРИ - Кучкаров, О.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Ушбу мақолада мотив тушунчаси ва унинг адабиётшуносликдаги талқинлари, генезиси, функциялари, поэтик тизимдаги ўрни каби масалалар ёритилган. Мақолада мотив ҳақида бахсга сабаб бўлаган айрим ғарб олимлариниг қарашлари таҳлил қилинган ва асосли мулоҳазалар билдирилган.