ХАЛЫҚ ҚОСЫҚЛАРЫНЫҢ ПАЙДА БОЛЫЎЫНДА ИНДИВИДУАЛ ДӨРЕТИЎШИЛИКТИҢ ТУТҚАН ОРНЫ - Бауатдинова, С. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада халқ қўшиқларининг пайдо бўлишида халқ шоирларининг тутган ўрни ҳақида сўз боради. «Халқ шоирлари» - бу халқ ичида ҳозиржавоб, тайёр мотивдан халқ поэзиясининг намуналаридан фойдалана оладиган, импровизация усулига, яъний табиий истеъдодга эга ижодкорлардир. Шунингдек, мақолада Халқ шоирлари ўз асарларини оғзаки, ёддан айтишга қулай яратиши ва шу орқали уларнинг қўшиқлари халқ орасида тез тарқалиши мисоллар билан кенг талқин қилинган.