ЁНҒИН ХАВФСИЗЛИГИ ҚОИДАЛАРИНИНГ БУЗИЛИШИ: ҲУҚУҚБУЗАРЛИК ВА ДАВЛАТ ЁНҒИН НАЗОРАТИ ФАОЛИЯТИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ МАСАЛАЛАРИ - Қурбонов, Х.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Ушбу мақолада Ўзбекистон Республикаси Маъмурий жавобгарлик тўғрисидаги кодексининг Давлат ёнғин назорати органлари фаолиятига алоқадор бўлган моддалари чуқур мулоҳазалар билан ёритилган ва мисоллар билан таҳлил қилинган. Ёнғин хавфсизлиги хизмати ходимларининг маъмурий амалиёт соҳасида фуқароларнинг ҳуқуқ ва эркинликлари кафолатларини таъминлаш борасида атрофлича ишлаб чиқилган таклифлар берилган.