НЕКОТОРЫЕ ИСТОРИЧЕСКИЕ АСПЕКТЫ ИЗУЧЕНИЯ ЭТАПОВ РАЗВИТИЯ ОСНОВНЫХ ЭКОЛОГИЧЕСКИХ ПРОБЛЕМ ЮЖНОГО ПРИАРАЛЬЯ - Кайпназаров, А.Ш. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада Жанубий Оролбўйи минтақасидаги асосий экологик муаммоларнинг ривожланиш тарихи ҳақидаги саволлар кўриб чиқилади. Ушбу ҳодиса ривожланишининг асосий сабаби сифатида минтақанинг ишлаб чиқарувчи кучлари учун нотўғри ривожланиш стратегияси кўрсатилган. Таъкидланишича, экологик муаммоларни ҳал қилишда катта тажрибани ҳисобга олган ҳолда, атроф-муҳитни сақлаш бўйича чора-тадбирлар кўрилмоқда.