НӨКИС ҚАЛАСЫНЫҢ СОЦИАЛ-ЭКОНОМИКАЛЫҚ РАЎАЖЛАНЫЎЫНЫҢ ТИЙКАРЛАРЫ (1991-2014-жыллар) - Есназарова, З.Б.; Алеуов, З. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақола Мустақиллигимизнинг дастлабки йилларидаги, яъни, 1991-2014 йиллар давридаги Қорақалпоғистон Республикасининг ижтимоий-иқтисодий тараққиётининг муҳим мисоли ҳисобланган Нукус шаҳрининг ушбу давр орасидаги ижтимоий ривожланиш даражасини таҳлил қилишга бағишланган. Тарихий таҳлил борасида муаллиф тарафидан пойтахтимизнинг ижтимоий-иқтисодий тараққиётига шаҳримиз саноат корхоналарининг, муассаса ва ташкилотларнинг халқимиз турмуш даражасини бундан буён яхшиланишига қўшган ҳиссаси атаб кўрсатилган. Ушбу муқаддас ишни амалга ошириш борасидаги дастлабки қийинчиликларни ифодалаб берувчи объектив ва субъектив омиллар расмий ҳужжатлар асосида очиб берилган. Мақолада давр қийинчиликларини бартараф қилувчи иложлар-иқтисодий ислоҳотларнинг турмушга оширилишида ва унда маъмурий органларнинг, хўжалик юритувчи субъектларнинг кечиктириб бўлмайдиган вазифалари кўрсатилган.