ОПТИМАЛЬНОЕ УПРАВЛЕНИЕ РАСПРЕДЕЛЕНИЕМ ВОДЫ В МАГИСТРАЛЬНЫХ КАНАЛАХ ИРРИГАЦИОННЫХ СИСТЕМ - Рахимов, Ш.Х.; Сейтов, А.Ж.; Кудайбергенов, А.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Истеъмолчиларга сувни дискрет етказиб бериш шароитида ирригация тизимларида оптимал сув тақсимлаш учун канал бўлинмаларида сув оқимининг конвектив-диффузион, тўғри ва кинематик ҳаракати тенгламаларидан иборат сув тақсимлашнинг математик моделлари ишлаб чиқилди. Шунингдек, канал бўлинмаларидаги барча гидравлик параметрларни ҳисобга олган ҳолда тўлиқ ностанцион ҳаракат тенгламасининг математик модели ишлаб чиқилди.