ҚАРАҚАЛПАҚСТАН СУЎРЕТЛЕЎ ӨНЕРИ ТИЙКАРЫНДА ТАЛАБАЛАРДЫҢ КӨРКЕМ-ДӨРЕТИЎШИЛИК УҚЫБЫН РАЎАЖЛАНДЫРЫЎ ЖОЛЛАРЫ - Уразимова, Т.В. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мазкур мақола ҳозирги давр таълим мазмуни ва ролининг мақсадини акс эттиради, чунки ўқувчиларни ўзлуксиз ўкитишни фаоллаштириш масаласи ҳозирги замон педагогика илмининг ва иш тажрибасининг энг муҳим масалалари қаторига киради. Уқитишни ташабускорлик асосида амалга ошириш муҳим аҳамиятга эга, чунки ўкитиш ва ривожлантириш харакатчанлик сифатига эга ва ўқитувчилар уқитишининг сифатига боғлиқ. Таъкидлаш лозимки, ушбу сифатларнинг ривожлантирилиши ахлоқий, экологик, ватанпарварлик ва тарбиянинг бошқада ажралиб турадиган турларининг мустаҳкам асосини яратади.