«ШАРИЯР» ДӘСТАНЫНДА МИЙНЕТ ТӘРБИЯСЫ МӘСЕЛЕЛЕРИ - Алламбергенов, Е.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада қорақалпоқ халық достони «Шарияр»даги бош қаҳрамон Шариярнинг боғ яратиши мисолида таълим-тарбиянинг муҳим соҳаси – меҳнат тарбияси масалалари кенг ёритилган. Шу асосда халқдаги «инсон меҳнати билан, айниқса, халқ фаровонлиги учун қилинган меҳнати билан мукаррамдир», деган фикр ифодаланган. Достондаги Шариярнинг Меҳнатсеварлиги воситасида инсон гўзаллиги унинг меҳнати, мақсади, орзу-истаклари, эзгу фазилатлари билан юзага чиқиши мумкинлиги ўз ифодасини топган.