ГУМАНИЗМ ИДЕЯЛАРЫНЫҢ ИНСАН РУЎХЫЙЛЫҒЫН ҚӘЛИПЛЕСТИРИЎДЕГИ ӘҲМИЙЕТИ - Мамбеткаримов, Р.; Бийимбетов, Ж.; Абдиев, Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада инсон маънавияти, уларнинг асосий ўлчамлари кенг миқиёсда тасвирлаб берилган. Инсоннинг ўзига хос бўлган инсонпарварлик хусусиятлари, жамият турмуши ва инсон феномени, жамиянинг моделли ривожланиши, ахлоқнинг инсон умрига таъсири, урф-одатларнинг адабиёт билан ўзаро боғлиқлиги ва инсоннинг маънавий етуклигидаги аҳамияти кенг турда очиб берилган. Бу масалалар асосан фалсафий томондан олиб қаралган бўлиб, унинг маъно-мазмуни даражавий таҳлил қилинган.