ФРАЗЕОЛОГИЗМЛЕР ҚУРАМЫНДА «АҚ» ҲӘМ «ҚАРА» РЕҢ СЕМАНТИКАСЫНЫҢ ҚОЛЛАНЫЛЫЎЫ - Алламбергенова, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада таркибида тур-хилни англатувчи, рангни билдирувчи фразеологизмлар ўрганилади. Тилшуносликда ранг атамалари аввалдан лексик гурухга киритилган. Бизда маълум бир рангга боғлик тилда хар хил идиомалар, фразеологизмлар ва нақл-мақоллар кўлланилади. Ранг атамалари фразеологизмлар тарқибида келип, табиатга, одамга, ижтимойи хаётга, урф-одатга, хар хил тўй ҳашмалари, маросимлар ва бошқа шу каби кўнгил кўйга боғлик холда ўрганилса бўлади.