ЎЗБЕК ХАЛҚ ТАБОБАТИНИНГ ТАДРИЖИЙ ЙЎЛИ - Жуманазаров, Х.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Ушбу мақолада ўзбекларнинг табобат анъаналарининг яқин тарихи, ҳолати ва сўнгги йиллардаги тараққиёти ёритилган. Ўзбекистонда халқ табобатига доир уюшмаларнинг юзага келиши, уларнинг фаолияти тадқиқ этилган. Шунингдек, табибларнинг турлари ва соҳадаги муаммоли вазиятлар таҳлил қилинган.