МЕТОДИКА ОЦЕНКИ И СТРУКТУРА МИНЕРАЛЬНО-СЫРЬЕВОГО ПОТЕНЦИАЛА РЕГИОНА - Ешимбетов, У. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада фойдали қазилмаларни иқтисодий баҳолаш методлари ва тузилиши ўрганилган. Минерал хом ашё таркиби имкониятлари ўзгарувчан ташқи ва ички омиллар таъсирида трансформацияга учрайди. Инновацион ривожланиш минерал хом ашё заҳираларини қайта ишлаш техникаси ва технологиясини такомиллаштириш имкониятларини беради.