ОЦЕНКА СОСТОЯНИЯ РАСПРЕДЕЛЕНИЯ ЕСТЕСТВЕННЫХ РАДИОНУКЛИДОВ В ПОЧВАХ К БЛИЗЛЕЖАЩИМ ТЕХНОГЕННЫМ ОБЪЕКТАМ - Журакулов, А.Р.; Курбонов, Б.И. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Майдоннинг фон радиацион ҳолати улардаги табиий радионуклидлар миқдорини аниқлаш орқали баҳоланади. Нурланиш қийматларининг қиймати объектнинг ифлосланиш даражасини кўрсатади. Экотизим объектларидаги нурланиш кўрсаткичлари ХҚХҚ, ХҚХҚ, БМТ, ЖССТ ва бошқаларнинг халқаро меъёрий ҳужжатлари билан тартибга солинади.), шу жумладан, Ўзбекистон Республикасида таъсис етилган меъёрий ҳужжатлар (Санпин, гостов ва бошқалар.). Санпин Но. 0193-06 кўра, аҳоли учун табиий фон ортиқ умумий максимал йиллик самарали доза 1.0 мсв / йил ўрнатилади.