ОЙЫНЛАРДЫ ОҚЫТЫЎ ҚУРАЛЫ СЫПАТЫНДА ҚОЛЛАНЫЎДЫҢ ПСИХОЛОГИЯЛЫҚ-ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ТИЙКАРЛАРЫ - Жақсымуратова, Э.; Арысланбаева, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Ўқув жараёнида ўйинларни қўлланиш хақида адабиётларнинг ретроспективлик таҳлили уйинларни ўқитишнинг амалий қуроли сифатида кенг тан олинганлиги, ҳозирги кунга келиб ўйинларнинг дидактик ва психологик аҳамиятлилиги, болаларнинг ёш ва хусусиятларини тадқиқотлар ўйинларни ўқув жараёнида қўллаш боланинг атроф муҳитга, идрок психологиясига мос келиши етарлича асослаб берилган.