РИВОЖЛАНГАН МАМЛАКАТЛАРДА ЎҚИТУВЧИЛАРНИНГ МАЛАКАСИНИ ОШИРИШ ТИЗИМИ: ЮТУҚ ВА КАМЧИЛИКЛАР - Турекеева, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Ушбу мақолада ривожланган мамлакатларда ўқитувчиларнинг малакасини ошириш тизими, ундаги ютуқ ва камчиликлари ҳақида сўз юритилган. Шунингдек, бугунги кунда мактабларнинг асосий вазифаси ўқувчиларга ҳаётининг охиригача у билан бирга қоладиган билим ва кўникмаларни сингдиришдан иборат эмаслиги, балки энг аввало, ўқувчига ҳаёти давомида янги билимларни сингдириш ва улардан амалиётда фойдаланиш кўникмаларини эгаллашдан иборатлиги очиб берилган.