ЧИЗМА ГЕОМЕТРИЯДА МЕТРИК МАСАЛАЛАРНИНГ БЕРИЛИШИНИ ДИЗАЙНЛИ ТАНЛАШГА КРЕАТИВ ЁНДАШУВ - Рихсибоева, Х.; Есбоганова, Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Ушбу мақолада нуқта билан текислик ва айқаш тўғри чизиқлар орасидаги масофани ҳамда икки ёқли бурчак қийматини аниқлаш каби метрик масалаларнинг берилишини рақобатлашувчи нуқталар усулидан фойдаланиб, дизайн асосида оптимал танлаш методикаси баён қилинган.