ПЕДАГОГИКА ОЛИЙ ТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИ ТАЛАБАЛАРИНИНГ АХБОРОТ КОМПЕТЕНТЛИГИНИ РИВОЖЛАНТИРИШНИНГ БАЪЗИ БИР УСУЛЛАРИ - Қыдырниязов, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада талабаларнинг ахборот компетентлигини ривожлантириш масалалари кўриб чиқилган. Таълимни ахборотлаштиришнинг йўналишларидан бири - талабаларнинг ахборот компетентлигини риожлантиришдан иборат. Тадқиқотларга қарамасдан, амалиёт шуни кўрсатадики, талабаларнинг ахборот компетентлигини риожлантириш муаммолари ҳал қилинмай қолмоқда. Муаллифнинг фикрича, талабаларнинг билим олиш қобилияти мустаҳкам пойдеворга эга бўлсагина олинган билимлар маълумотидан оқилона фойдаланиш қобилиятига эга бўлиши мумкин.