ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ ДӘСТАНЫ «ШАРЬЯР» - ЭСТЕТИКАЛЫҚ ТӘРБИЯ ҚУРАЛЫ СЫПАТЫНДА - Алламбергенов, Е.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақола педагогикадаги энг аҳамиятли масалалардан бири-эстетик тарбия масаласига бағишланган бўлиб, бу тарбия турининг тарбиянинг маъно ва мазмуни, унинг бошқа тарбия турлари билан мустаҳкам алоқаси қорақалпоқ халқ достони “Шаҳриёр” даги илмий ва тарбиявий дунёқарашлар мисолида кенг талқин қилинади. Натижада “Шаҳриёр” достонида кўпгина фольклор ва ёзма адабиёт намуналари сингари ўзининг бадиий сўз, бадиий образ яратиш кучи билан ёшларни эстетик гўзалликка чақирувчи таъсирли тарбия қуроли бўлганлигини исботлаб беради.