СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ ИНТЕЛЛЕКТУАЛЬНОГО ПОДХОДА НА ОСНОВЕ ИННОВАЦИОННЫХ ТЕХНОЛОГИЙ В СИСТЕМЕ ОБРАЗОВАНИЯ - Абдурахманова, А.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Ҳозирги даврда ўқитувчилар олдида турган муҳим масалалардан бири ёш авлод фаоллигини юксалтириш асосида уларда мустақил ва эркин фикрлаш кўникмаларини ва уларнинг интеллектуал ижодий фаолиятини ривожлантиришга ўргатишдан иборатдир. Бунда педагог талабаларни маънавий ва ахлоқий тарбиялашга ўзи ҳам ўқитишда чуқур билимга ўқитувчига хос малака ва маҳоратга эга бўлиши талаб этилади. Айниқса, у замонавий педагогик ва ахборот технологияларига, янги дарсликларни тайёрлашга алоҳида диққат қаратиши зарур.