ЁШЛАР МАЪНАВИЯТИНИ ТАРБИЯЛАШДА ПЕДАГОГИК ЁНДАШУВ - Абдукаримов, Н.А.; Мавлянов, Б.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада ҳозирги тараққиёт босқичида ёшларни маънавий руҳда тарбиялашнинг назарий томонлари ёритилган. Шунингдек, ёшлар тарбиясида билим ва тафаккур,соғлом дунёқарашни шакллантириш, маънавий-ахлоқий тарбия тараққиёт босқичларига атрофлича тўхталиб ўтилган. Ёшлар орасида назоратсизлик ва ҳуқуқбузарлик, жиноятлар содир этиш кабиларни бартараф этишда маънавий тарбиянинг ўрни кўрсатилган.