ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ ДӘСТАНЫ «АЛПАМЫС»ТЫҢ ДӘСЛЕПКИ ИЗЕРТЛЕНИЎИ ҲӘМ БАСПАДАН ШЫҒЫЎЫ - Турдимов, Ш.Г.; Турдымуратова, А.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Ушбу мақолада қорақалпоқ халқ қаҳрамонлик достони «Алпомиш»нинг дастлабки ёзиб олиниши ва нашр этилиши ҳақида сўз боради.