МИРТЕМИР - ҚОРАҚАЛПОҚ АДАБИЁТИНИНГ МОҲИР ТАРЖИМОНИ - Қурамбоева, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада Миртемирнинг қорақалпоқ адабиёти билан алоқалари Бердақ шеърияти ва достонларидан қилган таржималари, шунингдек, “Қирқ қиз” эпосининг ўзбек тилига таржималари ҳақида сўз юритилади.