ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ ЭПОСЛАРЫНДА МИФЛИК СЮЖЕТЛИК МОТИВЛЕР - Есебаев, М. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада қорақалпоқ халқ достонлари поэтик тарқибида мифологик мотивларнинг ўз аро боғлиқлиги муаммолари ва сабаблари ўрганилган. Мифологик мотивлариниг достон сюжетидаги роли типологик ва бадиий жиҳатдан қиёсий тахлил этилган.