Қ. КАМАЛОВТЫҢ ӨМИРИ ҲӘМ ИЛИМИЙ-КӨРКЕМ ДӨРЕТИЎШИЛИГИ - Алламбергенов, К. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада ХХ аср қорақалпоқ адабиёти ва адабиётшунослигининг йирик вакили, атоқли танқидчи ва адабиётшунос Қ.Камаловнинг ҳаёти ва ижоди ҳақида кенг турда назарий талқинлар ишланиб, айниқса унинг қорақалпоқ ҳикоялари ва қорақалпоқ адабиётидаги ижодий метод эволюциясини ўрганишга қўшган хиссаси ҳақида етарлича фикрлар билдирилган.