АТРИБУТИВ БИРИКМАЛАР СТАТИСТИК ПАРАМЕТРЛАРИ ЎЗБЕК АДАБИЙ ТИЛИ УСЛУБЛАРИ ДИФФЕРЕНЦИАЛ БЕЛГИЛАРИНИНГ ИФОДАЧИСИ СИФАТИДА - Хўжаниёзов, Э.; Айтбаева, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада илмий ва бадиий услублар алоҳида функционал услублар сифатида атрибутив сўз бирикмалари сатҳида дифференциация қилинган. Сифат+от моделли атрибутив бирикмаларнинг статистик параметрлари мазкур услубларни услублараро ва услублар ичра фарқлаши кўрсатилган. Улар услубларнинг миқдор ва сифат кўрсаткичларидир.