БИОХИМИЧЕСКИЕ ПОКАЗАТЕЛИ КРОВИ КАРАКУЛЬСКИХ ОВЕЦ РАЗНЫХ ОКРАСОК И ПРОИСХОЖДЕНИЯ - Омонов, М.И. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Келиб чиқиши ва рангбаранглиги ҳар хил бўлган хайвонларга биологик жиҳатдан баҳо беришда улар қонининг биологик кўрсаткичлари ва ҳайвонлар организмида ўзгариш жараёнларига бевосита боғлик эканлиги келтирилган. Калий моддалар алмашинуви, калий миқдори кўп бўлган қўйларда сувга бўлган талабнинг камайиши(метаболизм) ва ишқор, кислота тенглигини организмда таъминлаб, сувга бўлган талабни ҳамда осмотик босимни муътадиллаштириши мақолада ёритилган.