ВЗАИМОСВЯЗЬ БИОХИМИЧЕСКИХ ПОКАЗАТЕЛЕЙ КРОВИ С ПРОДУКТИВНОСТЬЮ КАРАКУЛЬСКИХ ОВЕЦ ОКРАСКИ СУР СУРХАНДАРЬИНСКОГО ПОРОДНОГО ТИПА - Омонов, М.И. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада олиб борилган илмий-тадқиқот ишлари натижаларига кўра, Сурхондарё сур қоракўл қўйлари махсулдорлигига уларнинг қони таркибидаги биологик фаол моддаларга боғлиқлиги эьтироф этилади. Қон таркибидаги биологик фаол моддалари бўйича мақбул ҳисобланган наслдор қўчқорлар наслида элита сур қўзилар кўп чиққанлиги таъкидланади.