ФИЗИЧЕСКАЯ АКТИВНОСТЬ КАК ОДИН ИЗ ФАКТОРОВ ЗДОРОВОГО ОБРАЗА ЖИЗНИ И ВОСПИТАНИЯ МОЛОДЁЖИ - Амонтурдиев, Б.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Аҳолининг барча қатламларини ижтимоий маданият ва жисмоний тарбия ва оммавий спортнинг инсон ҳаёти, спортда фаол иштирок этиш, мамлакатмизнинг барча ҳудудларида аҳамиятли эканлигини тарғиб қилиш жисмоний ва маънавий соғломликнинг асосий шартларидан биридир. Етуклик, улар қобилиятлари ва истеъдодларини рўёбга чиқариш учун зарур шарт-шароитларни яратиш, шу жумладан, спорт соҳасидаги шароитлар, спортда индивидуал истеъдодлар кўламини яратиш ва мақсадли тарбиялаш тизимини такомиллаштириш ва ватан равнақини таъминлайдиган ёш авлодни тарбиялаш каби тизимли ечимлар,жисмоний тарбия ва спортнинг яхшиланиш масалаларига ҳам ёрдам беради.