ХАЛЫҚ ТЕРМЕ–ТОЛҒАЎ ЖЫРЛАРЫНЫҢ ЖАСЛАР ТӘЛИМ-ТӘРБИЯСЫНДА ТУТҚАН ОРНЫ - Ережепов, А.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада қорақалпоқ жировчилик санъати воситасида ўқувчиларни маънавий-ахлоқий тарбиялашнинг миллий менталитет ва антропологик ёндашув билан ўзаро алоқадор этник, маданий ва маърифатпарварликка доир этнопедагогик хусусиятлари ўрганилган ва маънавий-ахлоқий тарбияга доир жировларнинг терма-тўлғовлар ва жирлари кўриб чиқилган уларни талқин ва таҳлил қилиш йўллари ҳавола қилинган.