«ШӘРИЯР» ДӘСТАНЫНЫҢ МАЗМУНЫ ҲӘМ АТҚАРЫЛЫЎ ӨЗИНШЕЛИГИНИҢ ЖАНРЛЫҚ БЕЛГИЛЕР ЖАРАТЫЎҒА ҚАТНАСЫНЫҢ ГЕЙПАРА МӘСЕЛЕЛЕРИ - Кеңесбаева, Ш.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада бошқа халқларда бўлмаган қорақалпоқ халқининг миллий достони «Шарияр» достонининг жанр хусусиятлари ҳақида фикр билдирган. Тадқиқотчи қорақалпоқ фольклорида ушбу масала бўйича айтилган фикрларни киёслаган ҳолда достон, жанрий хусусияти бўйича кўчмали сюжетли ёки ижтимоий-маиший достон эмаслигини, балки, мифик-эртак шаклидаги асар, деган хулосага келган.