НАҚЛ ВА МАСАЛ МУНОСАБАТИ - Бекчанова, С.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мазкур мақола ўзбек ва қорақалпоқ фольклоридаги долзарб масалага бағишланган.Унда ўзбек ва қорақалпоқ фольклоридаги нақл(притча) ва масалларнинг ўрганилиши ҳақида сўз юритилади ва ўша тилларда бу адабий турга оид атамаларнинг изоҳи берилган.