ЕДИГЕ-ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛҚЫНЫҢ МИЛЛИЙ ҚАҲАРМАНЫ, ЯМАСА ДӘСТАН ҚАҲАРМАНЫ ЕДИГЕНИҢ ЭТНИКАЛЫҚ КЕЛИП ШЫҒЫЎЫНА БАЙЛАНЫСЛЫ МОТИВЛЕРДИҢ ТАРИЙХЫЙ-ФОЛЬКЛОРЛЫҚ ТИПОЛОГИЯСЫ - Алламбергенов, К. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада достоншунослик, хусусан, Едигешуносликда ечимини кутиб турган ниҳоятда зарур масалаларнинг бири, достон қаҳрамони Едигенинг авлод-аждоди, этник келиб чиқиши, қайси қавм, этнос, халқ, миллатга тегишли эканлиги ҳақидаги масала тарихий-фольклорик материалларни солиштириб таҳлил этиш орқали кенг фикр билдирган ва унинг қорақалпоқ халқининг манғит уруғининг Оқманғит бўлакчасидан эканлиги ҳақидаги илгоридан илида мавжуд бўлған фикрлар атрофлича далиланган.