ОНТОЛОГИЧЕСКАЯ ТРАКТОВКА АНТРОПОЦЕНТРИЗМА В ЯЗЫКОЗНАНИИ - Маджидова, Р.У. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада тил ҳодисалари антропоцентрик парадигма воситасида қаралади, шунингдек, унда инсоннинг тилда ва тилнинг инсонда воқе бўлиши жиҳатлари ўрганилади. Антропоцентрик парадигма тилшунослик тадқиқотларида когнитив-дискурсив йўналиш тараққиёти натижасида шаклланди. Антропоцентрик тилшунослик доирасида инсон тилдан фойдаланувчи мавжудот сифатида тилшуносликнинг предмети деб тан олинади.