ЎЗБЕК ТИЛИ ЛЕКСИК СИНОНИМЛАРИНИНГ ЛЕКСИКОГРАФИК ТАЛҚИНИ МАСАЛАЛАРИ - Данияров, Б.Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада ўзбек тили лексик синонимларининг лексикографик талқини масалалари, лексик-семантик гуруҳлар ва мавзу қаторларига кирувчи синонимлар ҳақида фикр юритилган. Шунингдек, композитор-бастакор синонимик бирликларининг лексик-семантик хусусиятлари икки ҳамда беш жилдли “Ўзбек тилининг изоҳли луғати” асосида изоҳланган ҳамда таҳлил қилинган.