ИССЛЕДОВАНИЕ УСТОЙЧИВОСТИ ЛИНЕЙНЫХ ДИНАМИЧЕСКИХ СИСТЕМ МЕТОДОМ ФУНКЦИЙ ЛЯПУНОВА - Кожаметов, А.Т.; Арзиев, А.Д; Тлеубаева, Г.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мазкур мақолада Ляпуновнинг функциялари методи ёрдамида чизиқли динамик тизимларнинг турғунлиги масалалари кўриб ўтилган. Унда аниқланган матрицалар ёрдамида Ляпуновнинг матрицалик тенгламаси ечимлари мавжуд бўлишининг зарурий ва мавжуд шартлари келтирилган.