СЕЗОННЫЕ ИЗМЕНЕНИЯ ЭЛЕМЕНТНОГО СОСТАВА ВОДЫ РЕКИ АМУДАРЬИ - Жумамуратов, М.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Ушбу мақолада Амударё делтасидан олинган сув намуналарининг таркибидаги кимёвий элементларнинг йил мавсумидаги ўзгариши ўрганилган. Ҳар бир мавсумда олинган сув намуналаридан нейтрон-фаол таҳлил натижасида 30 га яқин кимёвий элементлар аниқланди. Қиш мавсумида ерларни суғорган сувлар коллекторларга, кейин эса Амударёга қайта қуйилиши натижасида унинг ифлосланиши ортганлиги кузатилган.