BERILGANLARNI QAYTA ISHLASH ALGORITMLARIDA O‘LCHOV SHKALALARI VA TANLANMA FAYLLARINING O‘RNI - Eshboyev, E.A.; Shodiyev, F.Y.; Bozorov, A.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Ushbu maqolada katta hajmdagi berilganlar bazasi (tanlanma fayllari) ning tashkil etuvchilari bo‘lgan alomatlarning o‘lchovlari va ularga mos shkalalarning qo‘llanilishi misollar yordamida yoritilgan. Misol sifatida miqdoriy va nominal alomatlar bilan berilgan 100×5 va 103×5 o‘lchamli tanlanma fayllari tadqiq etilgan.