ҚАРАҚАЛПАҚСТАНДА ҒӘРЕЗСИЗЛИК ЖЫЛЛАРЫНДА ПЕДАГОГИКА ИЛИМИНИҢ РАЎАЖЛАНЫЎЫ - Утебаев, Т.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада Қорақалпоғистонда мустақиллик йилларида педагогик қарашларнинг тараққиёти, шунингдек таълим ва фан соҳасидаги асосий муаммолар ҳусусида сўз юритилади.Унда олимларнинг педагогика назарияси ва тарихи юзасидан билдирган фикр-мулоҳазалари, баъзи муаммолари, шуниндек, мазкур фаннинг келажаги тўғрисида қимматли маълумотлар ўрин олган. Мақоладан педагогика фанининг тарихи ва назарияси билан қизиққан соҳа мутахассислари қимматли материаллар олишлари мумкин.