БОШЛАНҒИЧ ТАЙЁРГАРЛИК БОСҚИЧИДА 11-12 ЁШЛИ БОКСЧИЛАРНИНГ БАЗАВИЙ ТЕХНИК ТАЙЁРГАРЛИГИ - Матжанов, Ж.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада бошланғич тайёргарлик босқичида шуғулланувчи ўсмир боксчиларнинг хужум техникасини бажариш кўникмалари ривожланишининг ёшга хос хусусиятлари ва спортчиларнинг қадам ташлаш (орқага, ёнга, олдинга) ҳаракатлари тадқиқ этилган. Ҳамда ўсмир боксчиларнинг мусобақа фаолияти таҳлил қилиниб, хужум техникасида ва қадам ташлашлардаги типик хатолар аниқланган.