И.ЮСУПОВ ПОЭМАЛАРЫНДА МЕТОНИМИЯЛАРДЫҢ ҚОЛЛАНЫЛЫЎЫ - Ержанова, Д.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада қорақалпоқ халқ шоири И.Юсупов поэмаларидаги метонимияларнинг ўзига хос қўлланилиши, улардан шоирнинг моҳирона фойдаланиши таҳлил этилган. Шунингдек, унинг асарларининг ҳозирги қорақалпоқ адабий тилининг ривожланишидаги ўрни ўрганилган.