ТӨЛЕПБЕРГЕН ҚАЙЫПБЕРГЕНОВТЫҢ ДӨРЕТИЎШИЛИГИНДЕ ИНСАН КОНЦЕПЦИЯСЫ ТИПОЛОГИЯСЫ - Бекбергенова, М.Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Ушбу мақолада Ўзбекистон ва Қорақалпоғистон халқ ёзувчиси, ХХ аср қорақалпоқ прозасининг етакчи прозаиги Т.Қайипбергенов ижодида инсон образининг яратилиши, инсонларга хос одамийлик, оқ кўнгиллик, ҳалоллик, яхшилик ва ёмонлик, инсон оламининг кенглиги ва торлиги тасвирланиши таҳлил қилинган.