ҲӘЗИРГИ ПОВЕСТЬЛЕРДЕ МИЛЛИЙЛИГИМИЗ ТЫМСАЛЫ МУҲАДДЕС ИНСАНЛАР КЕЛБЕТИ (Ш.Уснатдинов повестьлери мысалында) - Алламбергенов, К.; Сагидуллаева, З.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада таниқли публицист ёзувчи Ш.Уснатдиновнинг «Кимга кеч, кимга тонг сахар», «Сўнгги овчи» повестлари тадқиқот объекти сифатида олиниб, ёзувчининг бадиий публицистика мактаби орқали қорақалпоқ прозасига кириб келиши йўллари, ўзига ҳос тасвирлаш усуллари, қаҳрамонлар образларини яратишдаги бадиий изланишлари билан маҳорати кенг талқин қилинган.