ИНГЛИС ҲӘМ ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИНДЕ GENDER/ЖЫНЫС (ЕР -ҲАЯЛ) ТҮСИНИКЛЕРИНИҢ ГРАММАТИКАЛЫҚ ҲӘМ ЛЕКСИКА - СЕМАНТИКАЛЫҚ БИЛДИРИЛИЎИ - Курбанбаева, Д.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақола инглиз ва қорақалпоқ тилларидаги от сўзларнинг жинсий - гендер фарқининг тадқиқоти масалаларига қаратилган. Унда гендер - жинсий фарқнинг ажратилиш усуллари бир қанша илмий манбалардаги маълумотлар асосида солиштирилган. Шунингдек, илмий таҳлил натижалари солиштирилиб, икки тилдаги жинс - гендер категорияси аниқ тизимга солиниб, уларни ўрганиш ва тадқиқ қилиш бўйича тавсия ва фикрлар берилган.