ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИНДЕГИ ТЕКСТ ҲӘМ ОНЫҢ ТҮРЛЕРИ - Досжанова, Г.Д.; Усенова, Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада матн типлари ҳақида сўз юритилган. Унда матнлар ҳажм белгисига, структурасига, стилистик хусусиятлари, ифода мақсади ва мазмун белгиси асосида типларга ажратиб ўрганилган. Ҳажм белгисига кўра максимал ва минимал матнларга, структурасига кўра турғун структурали ва эркин структурали матнларга ажратилган. Ҳикоя мазмунли, дидактик, хабар мазмунли, тасвирий, буйруқ, ҳиссий мазмундаги матнлар мисоллар асосида таҳлил қилинган.