АЙДОС БИЙ КИМ БОЛҒАН, ЯМАСА ХАЛЫҚ АҢЫЗ ӘПСАНАЛАРЫНЫҢ ТАРИЙХЫЙ ШЫНЛЫҚҚА ҚАТНАСЫ МӘСЕЛЕСИ ҲАҚҚЫНДА ГЕЙПАРА ОЙЛАР - Пазылов, М. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада ёзма манбаларга асосланган ҳолда Айдос бий ҳақида бир-бирига қарама-қарши фикрлар таҳлил этилган.