ЖАСЛАР МИЛЛИЙ МЕНТАЛИТЕТИН ҚӘЛИПЛЕСТИРИЎДЕ ХАЛЫҚ ДАНАЛЫҒЫНАН ПАЙДАЛАНЫЎ – ФИЛОСОФИЯЛЫҚ ТӘРБИЯНЫҢ ТИЙКАРЫ - Усенов, Ж.У. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақолада ёшларнинг миллий менталитетини шакиллантиришда халқ донолиги ўгитлари, оғзаки адабиёт намуналари, бадиий адабий меросларнинг ўрни ва аҳамияти алоҳида эканлиги келтириб ўтилган. Яна қорақалпок халқи тарихи ва миллий қадриятларини ўрганиш борасида янги вазифалар белгилаб берилган. Айниқса, қорақалпоқ халқининг қадимги давлатчилиги урф-одат анъаналари, этник тарихи ва этногенезига алоқадор фикрлар билдирилган.