TALABALAR O’RTASIDA MILLIY XALQ HARAKATLI O’YINLARI ESTETIK ASOSLARINI IDROK ETISH QOBILIYATLARINI SHAKLLANTIRISH - Utemisov, A.O.; Utebaev, T.T. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Maqolada jismoniy tarbiya mashg’ulotlarida milliy xalq harakatli o’yinlariga ishtirok etish jarayonida talabalar o’rtasida estetik hissiyot va estetik hissiyotlarni shakllantirish, ushbu yoshdagi bolalarda estetik tushunchalarni shakllantirishning o’ziga xos xususiyatlari, ommaviy tashqi o’yinlar yordamida jismoniy tarbiya mashg’ulotlari vazifalari, talabalarning shaxsiy fazilatlarini rivojlantirish va takomillashtirishga alohida e’tibor qaratiladi. Ustoz talablari, uning tashqi ko’rinishi, nutqi, uslubi, xulq-atvori va boshqalar ta’kidlanadi.