“МАХТУМҚУЛИНОМА”- ЮКСАК ИДРОК ВА ТАФАККУР МАҲСУЛИ - Сапаева, Ф. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мазкур мақолада “Махтумқулинома”нинг ўзбекча таржимаси ҳақида сўз юритилади. Хусусан, Махтумқули шеърларининг шакл ва мазмун муштараклиги, таржимонларнинг сўз қўллаш маҳорати таҳлил қилиниб, бадиий таржимада сўзнинг мавқеи хусусида баҳс юритилади.