ҚАРАҚАЛПАҚ ТОЙ МӘРЕСИМИ ҲӘМ ОҒАН БАЙЛАНЫСЛЫ ДӘСТҮРЛЕРДИҢ ЕРТЕК ТИЛИНДЕ СӘЎЛЕЛЕНИЎИ - Кунназарова, Ш.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Ушбу мақолада халқ эртакларидаги тўй маросими билан боғлиқ урф-одат, удумлар лингвомаданий нуқтаи назардан таҳлил қилинган. Тўй маросими билан боғлиқ удумларнинг эртак тилида берилиши, ҳозирда халқ орасида ишлатилиши мисоллар билан асосланиб, фольклорнинг бошқа турларида берилиши ҳам қиёсий ўрганилган.